Plemenný žrebec EMBASSY II v Národnom žrebčíne Topoľčianky!!!!

Embassy II a Hans Dieter Dreher

Embassy II je hanoverský žrebec narodený v roku 2001. Je to čierny hnedák mohutného rámca, s palicovou výškou v kohútiku 170 cm.

V roku 2012 nebol iba najúspešnejším licencovaným žrebcom z nemeckého chovu, ale tiež jeden z najúspešnejších skokových koní narodených v Nemecku. V sedle s úspešným Hansom Dieterom Dreherom, ktorý bol jeho jazdec od roku 2011 až do roku 2019, zaznamenal závratnú športovú kariéru na medzinárodnej úrovni svetového skokového športu. Spoločne získali veľa prvenstiev a umiestnení na úrovni 150-160 cm. V roku 2012 zvíťazili v Pohári národov  v Calgary CSIO5* (CAN) a Embassy II získal špeciálnu cenu ako najlepší kôň hannoverského chovu podujatia. Ďalšie cenné prvenstvá získali aj v Grand Prix na CSI4* v Braunschweig (GER) a na CSI3* v Mníchove (GER). V nasledovnej sezóne v roku 2013 boli opäť súčasťou víťazného tímu v Pohári národov v Rotterdame CSIO5* (NED). Svoje kvality potvrdil aj víťazstvom vo Svetovom pohári na CSI4* v Stuttgarte (GER) a v Grand Prix na CSIO5* v Aachene (GER). Medzi ďalšie triumfy ich kariéry určite patrí prvenstvo v Svetovom pohári na CSI5* v Liepzig (GER) v roku 2014, na CSI3* v Mannheime (GER) v roku 2017, a tiež víťazstvá v Grand Prix z roku 2018 na CSIO5* v Rotterdame (NED) a na CSI3* v Donaueschingen (GER). Na jeho konte je tiež nespočetne veľa umiestnení do tretieho miesta na športových podujatiach najvyššej svetovej úrovne.

 Embassy II pútal pozornosť svojou tvrdosťou, rýchlosťou, silou skoku a ambicióznou pracovitosťou. Tak ako bol výborný v športe, tak je skvelý aj v chove. Jeho potomkovia majú v krvi jeho energický prejav a silný pohyb. Často sa umiestňujú na popredných miestach na výstavách, v rôznych chovateľských kategóriách, ako víťazné, prémiové a zlaté žriebätá. Už niekoľko krát sa jeho potomok stal víťazom šampionátu žriebät GALMBACHER SPZ. V roku 2014 zvíťazili na výstavách žriebät v Holandsku a v Belgicku. O jeho potomkov je veľký záujem a vzbudzujú pozornosť aj na medzinárodných aukciách. Najstarší zástupcovia jeho génov postupne dorastajú do vyššieho skokového športu a vkladajú sa do nich veľké nádeje. Prvým medzinárodným predstaviteľom jeho krvi na medzinárodnej úrovni je jeho dcéra Emely, ktorá sa v sezónach 2013 a 2014 umiestnila v niekoľkých kategóriách  mladých koní.

Embassy II je najúspešnejší potomok svojho otca Escudo I, ktorý pôsobil v žrebčíne Celle. Escudo I bol v roku 2009 vyhlásený za Hannoverského plemenníka roku. Stal sa víťazom skúšok výkonnosti v Adelheidsdorfe v roku 1994 s celkovou známkou za skok 144,9 boda. Zároveň bol ocenený cenou Freiherr von Stenglin-Prize ako najlepší žrebec vo svojej vekovej kategórii. Odvtedy je zaradený v Hannoverskom chovateľskom programe pre skokové kone. Escudo I má za sebou úspešnú športovú kariéru. V roku 1996 sa stal víťazom Hanoverských majstrovstiev v skoku a získal striebornú medailu na Bundeschampionate vo Warendorfe. Na svojom konte má 65 víťazstiev na úrovni T. Podľa záznamov Hannoverskej plemennej knihy 2020, Escudo I dal 760 koní, ktoré aktívne športujú. Z nich je 693 skokanov - 129 na úrovni T, 178 drezúrnych koní, 5 z nich sa dostalo na úroveň T a 37 koní súťažiacich vo všestrannosti.

Matka Embassy II je zaujímavou zmesou holštajnského, oldenburského a hannoverského chovu. Otec matky, Silvio, ktorý je známy najmä vďaka svojmu synovi Shutterflyovi, je vnukom plnokrvníka Sacramento Song, ale s pridanou krvou hannoverskéj stálice Gottharda sa to mieša s klasickými starými oldenburskými líniami, Holsteiner, ktorí priniesli krv Cor de la Bryère do Hanoverského chovu, Calypso II, spolu s Hanoverskými legendami ako Ferdinand, Wöhler a Der Löwe xx. Je tam tiež cítiť dotyk Shagya Araba, Amaratha, a tiež klasickú krv Sicambre xx a Ballyboy xx.