Drezúrny pohár Mercedes cup čaká už len finále - Výsledky - Mercedes Cup 2009 - Drezúrny pohár v NŽ Topoľčianky V.kolo (2.séria)

30. AUGUSTA (Nedeľa) - MERCEDES CUP 2009 - Drezúrny pohár v NŽ Topoľčianky V.kolo (2.séria)

   V poslednú augustovú nedeľu prebehlo 5. kolo Mercedes cupu. Šiestym kolom bude finále 20. septembra, kde sa všetko rozhodne a rozdajú sa ceny. Doteraz sme sa mohli chváliť vždy dobrou účasťou, o tomto kole sa to však nedalo povedať. Preteky zrejme poznačilo končiace sa dovolenkové obdobie, zúčastnilo sa ich 20 jazdeckých dvojíc. Vypísaných bolo 7 úloh od stupňa Z až po T (IM I.). Rozhodcovský zbor tvorili Nadežda Ivaničová, Ivan Uhrovčík, Jan Schütz, Iva Schützová, Eva Nesňalová.

   V úlohe pre 4-ročné kone sa víťazom stal Peter Vančo s Classical Dancerom pred Luciou Naštickou s Liborou. V ďalšej úlohe „Z1“ si poradie vymenili, tretia skončila Dominika Melicháčová s Nelsonom. Víťazom úlohy pre 5-ročné kone bol opäť P. Vančo, tentoraz s päťročnou kobylou Lorettou pred L. Naštickou s kobylami Lady N a L´Amour. V ďalšej súťaži stupňa „S“ pre 6-ročné kone na prvom mieste skončila Michaela Horná s Lusitaniou, za ňou L. Naštická s Lady N a Kristína Flaková s lipicanom Siglavym XI-14, ktorý je tiež posilou klasickej školy v Topoľčiankach. Ďalšia úloha stupňa „S“ patrila opäť Michaele Hornej s Lusitaniou, druhá skončila K. Flaková so Siglavym XI-14, tretia K. Jakubíková s Neapolitanom XI-14. V posledných dvoch najvyšších súťažiach potvrdila formu „zlatá“ dvojica z majstrovstiev Slovenska Viera Dobiášová s Dneprom. V stupni „ST“ za ňou skončili V. Lomnická s Rogerom a M. Horná s Faviom a v stupni „T“ Lýdia Szebéniová s Louisianou Lady a V. Lomnická s Rogerom.
   V priebežnom poradí Mercedes cupu pred finále vedie medzi štvorročnými koňmi Classical Dancer (Papillon/Chavtajm-8) o jeden bod pred Liborou (Boris Du Melnire/Lord Inci Tatus-6, obaja NŽ Topoľčianky). Medzi 5 až 6-ročnými koňmi vedie Lady N (Lapaz/Lord Inci Tatus-17, NŽ Topoľčianky) pred Carpe Diemom (Caretino/Harmonie, Dan Club Stupava). V kategórii 7-8-ročných koní vedúcu pozíciu zaujala Lusitania (Lapaz/ Lord Inci Tatus-20) pred Siglavym XI-14 (Siglavy XI Servola/Torysa, obaja NŽ Topoľčianky). Dnepr (Derzkij/Para) je prvým medzi 9-ročnými a staršími koňmi, druhý je Fávio (Casanova/Flying Star I-17, NŽ Topoľčianky).
   V septembrovom finále sa poradie môže ešte zamiešať, hlavne na pozíciách, medzi ktorými nie je veľký bodový rozdiel, pretože body z finále sa budú rátať dvojnásobne. Za rozhodcovský stôl zasadnú Dáša Kočiová, Jan Schütz, Iva Schützová, Ľudmila Vítková a Milan Vítek. Hneď o dva dni po finále sa v Topoľčiankach bude konať Challenge cup, teda je sa na čo tešiť a september sa bude niesť v znamení drezúry.
 

VÝSLEDKY Mercedes cup I. KOLO (I. SÉRIA) - .pdf

VÝSLEDKY Mercedes cup II. KOLO (I. SÉRIA) - .xls

VÝSLEDKY Mercedes cup III. KOLO (I. SÉRIA) - .xls

VÝSLEDKY Majstrovstvá SR v drezúre + Mercedes cup IV. KOLO (II. SÉRIA) - .pdf

VÝSLEDKY Mercedes cup V. KOLO (II. SÉRIA) - .xls

VÝSLEDKY Mercedec cup FINÁLE - .xls

 

CELKOVÉ VÝSLEDKY Mercedes cup 2009 - Drezúrny pohár v NŽ Topoľčianky - .xls

 

ROZPIS Challenge Cup

PRAVIDLÁ Challenge Cup

ŠTARTOVNÁ LISTINA Challenge Cup

 

Všetky súťaže otvorené !!!


Vytlačiť   E-mail