Záprahový pohár Golden Wheel Cup pairs je už v druhej polovici + Priebežné výsledky GWC-pairs po CAI Warka

Záprahový pohár Golden Wheel Cup pairs je už v druhej polovici  Seriál pretekov Golden Wheel Cup  je medzinárodný záprahový pohár, ktorého sa zatiaľ v tomto roku zúčastnilo 15 štátov.  Hodnotia sa jedno-, dvoj- aj štvorzáprahy. Tohto roku sa budú konať majstrovstvá sveta v párach, takže kategória dvojzáprahov je samozrejme momentálne najsilnejšie obsadená. Za sebou už má preteky CAI Kladruby (CZE), CAI Conty (FRA), CAI Altenfelden (AUT). Do bodovania sa bude rátať ešte CAI Warka (POL) a finále bude 11.-13.9. v Topoľčiankach.

 

  Kategória jednozáprahov sa práve skončila na CAIO Aszár (HUN) a víťazom týchto pretekov, tak ako aj víťazom pohára Golden Wheel cup sa stal Bartolomiej Kwiatek z Polska.


  V kategórii dvojzáprahov zbiera body tiež slovenský tím v zložení Miroslav Matúška, Pavol Gašpar, Josef Hrouda a začínajúci Martin Zákršmíd. V poli 36 pretekárov sa zatiaľ nestratili, hoci sa zúčastnili len na dvoch z troch už konajúcich sa pretekov. Matúška je priebežne na 7. mieste, o ktoré sa delí aj s minuloročným víťazom GWC- Jiřím Nesvačilom ml.. Na 14-tom mieste je Josef Hrouda, ktorý štartuje tento rok už pod slovenskou vlajkou, na 21. mieste je Pavol Gašpar a na 25-tom Martin Zákršmíd, ten sa zúčastnil len jedných pretekov v rámci GWC


  Slováci si body odniesli hlavne z CAI Kladruby (15.-18.4), kde sa im v silnej konkurencii podarilo obsadiť  5., 7.,10. a 12. miesto (38 štartujúcich) v poradí Matúška, Hrouda, Gašpar, Zákršmíd. V Kladruboch dokonca v čiastkovej disciplíne vozatajský parkúr obsadili prvé tri miesta. Ďalšie preteky zo série Golden Wheel cup, ktorých sa naši reprezentanti zúčastnili, boli CAI Altenfelden (18.-21.6.).  Tam sa najlepšie darilo opäť Miroslavovi Matúškovi (12. miesto), Pavol Gašpar skončil na 26. mieste zo 46 štartujúcich.


  Keďže pretekov vo Warke sa slovenské družstvo nezúčastní, do GWC sa im bude rátať už len CAI Topoľčianky – finále GWC, na ktorom ale budú môcť získať dvojnásobný počet bodov a momentálne výsledky ešte výrazne ovplyvniť. Miroslav Matúška bol víťazom CAI Topoľčianky už dvakrát (2007 a 2008), takže uvidíme, či sa mu víťazstvo podarí obhájiť a poskočiť v rebríčku Golden Wheel Cupu.

 

Priebežné výsledky GWC-pairs po CAI Warka

 

 AUTOR FOTO: Konrad Leibetseder


Vytlačiť   E-mail