Majstrovtvá SR v skoku

Výsledky: Majstrovstvá Slovenska v skoku    V Topoľčiankach sa na skokových majstrovstvách Slovenska zišlo viac ako 150 koní. Skákalo sa na novom povrchu, ktorý sa robil 3 týždne predtým a už bol otestovaný aj Majstrovstvami Slovenska v drezúre (11.-12.7.2009).


  Pretekalo sa od piatku do nedele a svoje majstrovské súťaže tu mali všetky kategórie – deti, juniori, mladí jazdci, ženy, muži a mladé kone. Za rozhodcovský stôl zasadli Robert Fekár ako hlavný rozhodca, Rudolf Kalman, Bibiana Zacharová, Anna Virágová a Jozef Paulovič. Autorom parkúrov bol Eduard Petrovič – Chorvát žijúci vo Švédsku, v spolupráci s domácim Pavlom Gašparom.

  Medzi deťmi sa Majstrom Slovenska stal Henrich Andrejko s koňom Baltimore, ktorý po sobotňajšom škaredom páde, kedy ho musela odviezť sanitka, opäť v nedeľu nastúpil na štart a odniesol si hrdinské víťazstvo. V družstvách detí prvenstvo získala Bratislavská oblasť II v zložení Alžbeta Jedličková, Zuzana Slabá a Monika Daridová.

  Juniorská kategória patrila Norbertovi Folkmerovi s Larock 2. O druhé miesto sa rozoskakovali Monika Fišerová a Lea Vrábelová. Prvá menovaná napokon čistou jazdou získala striebro. V juniorských družstvách sa majstrom stala Bratislavská oblasť I v zložení  Lea Vrábelová a bratia Martin a Norbert Folkmerovci.

  Medzi mladými jazdcami sa presadil Bronislav Chudyba ml. s Fortunou, ktorému patrilo aj tretie miesto s koňom Yellow Man. Druhú priečku obsadila Barbora Sokolová s Wavo Chopinom.


  V seniorských družstvách bola najlepšia Bratislavská oblasť III (B. Chudyba – Fortuna, V. Naštický ml. – Shakira 3, D. Sabó – Ali Baba R.S., Vojtech Vida – Pikola). Po nich sa umiestnila Západoslovenská oblasť I (R. Kurkin – Bjerglunds Chopin, B. Sokolová – Wavo Chopin, O. Michalková – Land Graft, I. Šulek – Granda) a Spišská Nová Ves (M- Kuchár – Dorado, V. Kopecká – Unique, Z. Kuchár – Gordon Great, P. Mackovjak – Capriolo).  Zaujímavosťou bolo družstvo JMC Lužany, ktoré štartovalo v čisto rodinnom zložení – Ján Cigan, Ján Cigan ml., Veronika Ciganová a Monika Ciganová a skončili na 5. mieste.


  Najlepším mladým koňom sa stala šesťročná oldenburgská kobyla Quintana (Come On/Daimietta), ktorú sedlala Monika Štangelová (K.M.D. Šamorín). Za ňou sa umiestnil osemročný valach Gordon Great (Great Pleasure/Cedra) pod Zdenom Kuchárom (Spišská Nová Ves Slávia) a ďalej sedemročná Shakira 3 (Hambertin/Helvetia II) a Viliam Naštický ml. (Bratislava Ulan).


  Medzi  ženami sa o prvé miesto rozoskakovali Monika Štangelová s Quintanou a Monika Noskovičová s Nobelisom.  Majstrovký titul si napokon odniesla Monika Štangelová. Tretie miesto obsadila Jana Sláviková s Lord Levistom.


  Majstrom Slovenska v kategórii mužov sa stal Marian Štangel s koňom Lupo (K.M.D. Šamorín), ktorého dekoroval aj minister pôdohospodárstva Stanislav Becík. Tomuto jazdcovi patrila tiež bronzová medaila tentoraz s koňom Utopia 37. Druhý skončil a striebro si odniesol Radovan Šillo s Monark Du Charmeux (Pezinok Rado´s JK).

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V SKOKU
Topoľčianky, 24. 7. 2009 - 26. 7. 2009

 

 

VÝSLEDKOVÉ LISTINY

 

Rozpis jazdeckých pretekov: Majstrovstvá SR v skoku 2009
Aegon SSP

 

Zoznam účastníkov

 

 

 

 

Autor fotografií: Jozef Ornth
www.foto.ornth.sk

Link na foto od J. Orntha

 

 


Vytlačiť   E-mail