Slovenský voltížny pohár - výsledky + VIDEO

Slovenský voltížny pohár - výsledky

  Dňa 5. septembra bolo v Národnom žrebčíne Topoľčianky rušno. Konal sa tu Slovenský voltížny pohár. Slovenskí cvičenci sú na veľmi dobrej úrovni, pravidelne sa zúčastňujú majstrovstiev sveta a Európy a už doniesli nejednu medailu, takže bolo sa na čo pozerať. V Topoľčiankach cvičil napríklad Tomáš Sátor z klubu FreeStyle Poprad, minuloročný majster Európy juniorov a Petr Eim z TJ voltíž Tlumačov minuloročný majster Sveta v kategórii seniori-muži. Na preteky bolo prihlásených osem klubov z Čiech a Slovenska, štartovalo 17 cvičencov v kategórii detí, 22 juniorov jednotlivcov, 6 seniorov jednotlivcov, 2 dvojice a 3 družstvá v seniorskej kategórii a tak isto aj v juniorskej.

  Voltížny klub Topoľčianky na čele s trénerom Borisom Kodakom sa postaral, aby hala bola pekne vyzdobená a aby sa tu cvičenci a kone cítili dobre. Doobeda sa hodnotili povinné a technické zostavy cvičencov a skupín a poobede súťažiaci predviedli voľné zostavy. V historickej hale Topoľčianok znela krásna hudba a štartujúci predvádzali často krát dych vyrážajúce cviky. Pozoruhodné boli najmä skupinové cviky v trojici, kedy sa najmenší členovia skupín ocitli v niekoľkometrovej výške na cválajúcom koni bez strachu a s plnou dôverou k svojim oddielový kolegom. Avšak ani tieto preteky neobišli úrazy, zranili sa dvaja pretekári zo Šale a z Topoľčianok, dúfame však, že sa rýchlo uzdravia a budú môcť podávať ďalšie výkony.
   Medzi deťmi – dievčatami zvíťazila Buchová Kristína a medzi chlapcami Vaškovič Marek, obaja z JK Lužianky. Juniorská kategória patrila Kozolkovej Ivane z domáceho klubu a Tomášovi Sátorovi z JK FreeStyle Poprad. Medzi mužmi seniormi bol najlepší Tóth Adrián z TJ Slávia SOUP Šaľa a medzi ženami Fodorová Jana zo Slávie UVL Košice.  Družstvá v juniorskej aj seniorskej kategórii vyhrala TJ Slávia SOUP Šaľa s lonžérkou Janou Majdlenovou. Najlepším koňom skupín sa stal David z JK Hřebčín Albertovec a najlepším koňom jednotlivcov bol Celtic  z JK FreeStyle Poprad.
   Po ôsmej hodine večer zrazu v hale stíchlo, výzdoba sa upratala, kamaráti sa rozlúčili a organizátorom už nezostáva nič iné, len tešiť sa na tieto najveselšie preteky opäť o rok.

1. KOLO VÝSLEDKY ŽENY DETI

1. KOLO VÝSLEDKY MUŽI DETI

1. KOLO VÝSLEDKY ŽENY JUNIORI

1. KOLO VÝSLEDKY MUŽI JUNIORI

1. KOLO VÝSLEDKY DRUŽSTVÁ JUNIORI

VÝSLEDKY ŽENY SENIORI

VÝSLEDKY MUŽI SENIORI

1. KOLO VÝSLEDKY DRUŽSTVÁ SENIORI

DVOJICE

JEDNOTLIVCI

DRUŽSTVÁ

KONE

Autor foto: Alexandra Vavrová

 


Vytlačiť   E-mail