Mikuláš sa na chvíľu zastavil aj v Topoľčiankach

Počas svojej štandardnej obchôdzky poslušných aj menej poslušných detí sa Mikuláš zastavil 6. decembra aj v Topoľčiankach. Jazdcom a zamestnancom Národného žrebčína napísal pár dní predtým list, či by mu nechceli pomôcť vyplniť miestnym deťom čas pred jeho príchodom nejakým programom.

Samozrejme jazdci veľmi radi súhlasili a predviedli deťom ukážky voltížnej gymnastiky, pričom jedna malá dobrovoľníčka si cvičenie na koni mohla vyskúšať na vlastnej koži. Ďalším číslom bolo tandemové jazdenie s prvkami klasickej školy a predvedenie Maestosa XIV Timrava – koňa Jej veličenstva Alžbety II. Ako Mikulášov predvoj prišli anjel a čert, ktorí zajazdili zrkadlové pas de deux, ako inak, čert na čiernom lipicanovi a anjel na bielom. No a na záver sa deti konečne dočkali Mikuláša, od ktorého za odrecitovanie básničky dostali sladkosti.

Mikuláš sa s nami už rozlúčil a prisľúbil, že ak budú deti poslúchať, tak príde aj budúci rok. V deťoch zanechali vystúpenia dojem a veríme, že sme v mnohých aj vzbudili záujem o jazdectvo.
Zdroj: Plus jeden deň

Vytlačiť   E-mail