Zraz veteránov v Národnom žrebčíne Topoľčianky, š. p.

Zraz veteránov v Národnom žrebčíne Topoľčianky, š. p.  Už po niekoľký krát sa stal Národný žrebčín Topoľčianky, š. p. hostiteľom zaujímavého podujatia, akým je zraz veteránov. Krásne počasie doprialo nielen majiteľom  svojich krásnych historických vozidiel, ale aj návštevníkom, ktorých nebolo málo.
 
  Podujatie sa konalo pod záštitou obce Palárikovo, ktorá podporila už v poradí VII. ročník podujatia „Výstava a spanilá jazda historických vozidiel“. Keď sa v roku 2006 uskutočnil nultý ročník, organizátorom ani nenapadlo, že sa z tohto stretnutia  stane tradícia a uznávané podujatie. Svedčí o tom aj účasť veteránistov z rôznych krajov Slovenska. V spomínanom roku 2006 sa jazdil okruh v obci Palárikovo dlhý približne 2 km a v súčasnosti je to už vyše 100 dlhá trasa. Veteránisti jazdia každým rokom stále po dlhších trasách a jazdy spájajú s návštevou kultúrno-historických pamiatok.

   Tento rok sa majitelia a priatelia historických vozidiel zišli už v skorých ranných hodinách pred Domom kultúry v Palárikove, kde prebehla registrácia všetkých zúčastnených. Historické vozidlá sa potom presunuli do areálu Národného žrebčína, kde ich už čakalo niekoľko nadšených zvedavcov. Majiteľov historických vozidiel privítal vedúci úseku marketingu Emil Kovalčík a po krátkom prejave nasledovala prehliadka historickej jazdiarne. Po prehliadke bol areál sprístupnený širokej verejnosti, ktorá mohla obdivovať vozidlá a motocykle z predvojnového, medzivojnového a povojnového obdobia. Medzi vystavenými vozidlami nechýbali ani sajdky, autobus či dokonca nákladné vozidlo. Zo značiek sa predstavili Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Tatra, Škoda, Volkswagen, Simca či Praga. Atmosféru podujatia dotvorili aj samotní vystavovatelia, ktorí boli oblečení v dobových kostýmoch. Tesne pred štrnástou hodinou sa vystavovatelia odobrali aj so svojimi historickými vozidlami naspäť do Palárikova, kde bol už pre občanov a návštevníkov pripravený kultúrny program.

   Nakoľko sa podujatie teší veľkej priazni a obľube zo strany návštevníkov, dúfame, že sa historické vozidlá u nás v žrebčíne nezastavili posledný krát. Všetkým majiteľom historických vozidiel želáme veľa šťastných kilometrov a hlavne veľa priaznivcov, vďaka ktorým bude toto podujatie stále aktuálne.
 

Vytlačiť   E-mail