NÁRODNÝ ŽREBČÍN ČAKÁ NÁROČNÁ ŠPORTOVÁ A TURISTICKY ATRAKTÍVNA SEZÓNA.

NÁRODNÝ ŽREBČÍN ČAKÁ NÁROČNÁ ŠPORTOVÁ A TURISTICKY ATRAKTÍVNA SEZÓNA.

 ŽREBČÍN ZVEREJNIL SVOJ TERMINOVNÍK PODUJATÍ.
   Národný žrebčín „Topoľčianky“, š.p. je jediným štátnym centrom pre chov vzácnych plemien koní, ktorého zriaďovateľom je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. V posledných rokoch sa stal obľúbeným turistickým miestom. Miestom relaxu a oddychu. Ročne navštívi Národný žrebčín viac ako 50 000 turistov z domova a zo zahraničia.

    Aj z uvedených dôvodov sa vedenie Národného žrebčína rozhodlo do svojho kalendára v sezóne 2017 zaradiť čo najviac atraktívnych podujatí pre širokú odbornú, ale i laickú verejnosť. Počas štátnych sviatkov a víkendov si na svoje prídu milovníci jazdeckého športu, ale aj rodiny s deťmi, pre ktoré sú naplánované podujatia ako Rodinné výlety do Národného žrebčína, Veľká noc v Národnom žrebčíne či Rozlúčka s letom.

    Ani v tejto sezóne nebude v Topoľčiankach absentovať turfové napätie a milovníci anglických plnokrvných koní si môžu vychutnať tú správnu dostihovú atmosféru v letných mesiacoch. Začiatkom júna spestria dostihové popoludnie aj dostihy poníkov v sulkách. Každoročne sú divácky veľmi atraktívnymi podujatiami aj športové disciplíny ako drezúra, voltíž, vytrvalostné jazdenie či záprahy.

   Krásu a inteligenciu šľachtica medzi koňmi, lipicana, budú môcť návštevníci obdivovať počas Medzinárodného lipicanského pohára – LIPICAN CUP v drezúrnom jazdení. Do Topoľčianok zavíta špička svetových žrebčínov, zaoberajúcich sa chovom tohto vzácneho barokového plemena koní.

    Oficiálne bude sezóna otvorená „Tradičným dňom otvorených dverí“ 1. mája, kedy si každý návštevník, ktorý zavíta do Mekky chovu koní, nájde to svoje. Bohatý konský program, množstvo atrakcií pre deti a mládež, ochutnávky vína, vystúpenia folklórnych súborov, predaj regionálnych špecialít a množstvo stánkov s typickými suvenírmi pritiahne ročne v tento deň do Topoľčianok takmer 15 000 návštevníkov.

   Predpredaj vstupeniek na Slávnostný galaprogram pri príležitosti otvorenia novej športovej, chovateľskej a turistickej sezóny 1. mája začne prostredníctvom siete TICKETPORTÁL už začiatkom marca.

Národný žrebčín sa na Vás teší počas celej nastávajúcej sezóny.

Srdečne Vás pozývame.

Termíny podujatí nájdete oficiálnom webe žrebčína: www.nztopolcianky.sk


Vytlačiť   E-mail